Chegamos moi emocionados á muiñada e fixemos unha foto ao lado da fervenza.
Despois fomos ver os 3 muíños: miramos o seu funcionamento e as partes que o compoñen. Vimos como a fariña que caía máis preto da moa, a máis espesa chámase óleo e destínase a comida para bebés, a máis afastada e fina se peneira para limpala e facer pan. Tamén vimos un forno de pedra semicircular onde asaban o que facían, e os instrumentos que usaban para limpalo e sacar o que asaban.
Peneiramos a fariña para que quedase limpa. Despois fomos ver distintos tipos de sementes e puidemos tócalas. A continuación subimos a ver un muíño de cable a través dun cristal no chan.
Merendamos magdalenas e zume e tamén chocolate
Por último estivemos co panadeiro que nos ensinou a facer masa e amasar. Regalounos a cada un un bolo de pan que levamos para a casa.
Foi un día de moita calor pero alí non se notaba,estivemos moi fresquiños e desfrutamón un montón.
Excursión 1º e 2º: Ría Barosa by Slidely Slideshow
Ningún comentario:
Publicar un comentario